skip to Main Content
cp3voltesrebel@gmail.com Passeig d'Urrutia, 125

28 de novembre cinefòrum “Les neus del Kilimanjaro”

El divendres, 28 de novembre, cineforum de la mà d’ESPAI MARX amb la colaboració del casal popular Tres Voltes Rebel. Aquesta vegada podrem veure i analitzar el contingut de la pel·lícula Les neus del Kilimanjaro. Us esperem a les 18:00 al casal
RESENYA

Pel·lícula: Les neus del Kilimanjaro

Títol original: Les neiges du Kilimanjaro

Direcció: Robert Guédiguian

País: França

Any: 2011.

Duració: 107 min

El protagonista de Les neus del Kilimanjaro és un líder sindical del port de Marsella que es pre-jubila i que en mig de la crisi ha col·laborat per trobar un pacte possibilista amb l’empresa. No és un oportunista o un trepa, és algú honrat i amb sentiment de classe, recolzat per una família càlida, amb un present i un futur que no estan amenaçats, con elements per omplir el seu temps a la jubilació i que no presenta símptomes de depressió. Un succés brutal i traumàtic, una violència incomprensible, va a alterar el cap i la percepció sobre les persones i las coses d’aquest home i la seva esposa, gent amb sentiment d’afirmació en la vida i que estaven punt de fer el somiat viatge a África que l’han regalat els seus fulls i els seus amics.

La pel·lícula retrata de forma veraç els sentiments, les contradiccions i els dilemes morals de gent decent després de patir una barbàrie, la inquietud i el qüestionament de principis que semblaven molt ferms, la complicada solidaritat dels que han trobat un bon tracte en el seu acomiadament cap als veritablement desesperats, la morralla jove que no cobra indemnitzacions, ni pacta convenis, ni trobarà treball, ni està recolzada per cap col·lectiu en temps ombrius.

Es tracta d’una historia sobre un fet molt actual a una Europa devorada per la recessió econòmica. El despertar de un llarg i enganyós somni, d’una classe obrera que creia haver ascendit en l’estatus social i ara contempla, novament, la seva condició d’eterna perdedora. Una pel·lícula exemplar para aquests temps d’engany permanent.

Les neus 1

Back To Top