skip to Main Content
cp3voltesrebel@gmail.com Passeig d'Urrutia, 125

LASA ETA ZABALA

Divendres dia 20 de març vam projectar la pel·lícula Lasa eta Zabala, basada en fets reals, al CP Tres Voltes Rebel, a càrrec de Nario Code.

“José Antonio Lasa Aróstegui i José Ignacio Zabala Artano pertanyien a la ETA, concretament, formaven part del grup Gorki. Eren militants de poc relleu, només van cometre un petit atracament a un banc de Tolosa. EL 15 d’octubre de 1983, van ser segrestats quan es dirigien al cotxe que els havia deixat un amic. Van ser torturats i assassinats per les GAL.

A l’abril de l’any 2000 l’Audiència Nacional va condemnar per aquest crim al general de la Guardia Civil Enrique Rodríguez Galindo; Ángel Vaquero, tinent coronel del mateix quartel i a Julen Elgorriaga, governador civil de Guipuzcoa.

En total els van assignar 365 anys de presó, tot i que només van complir uns quants anys (cinc en el cas del general Galindo).”

Després d’un debat enriquidor sobre la repressió encoberta de l’Estat sobre les militants, i la impunitat de la que gaudeix aquest; l’Assemblea de Joves de 9Barris va organitzar una kafeta, els beneficis de la qual aniran destintats a casos antirrepressius.

Agraïm a totes les persones que vau venir i vau participar d’aquesta activitat!

La lluita continua!

lasa

Back To Top