skip to Main Content
cp3voltesrebel@gmail.com Passeig d'Urrutia, 125

Lluita sobre l’habitatge a Veneçuela i a Catalunya

El passat 9 de juny ens vam reunir prop de 20 persones per debatre entorn del problema de l’habitatge i les lluites que això comporten a casa nostra i a Veneçuela.

Vam comptar amb la presència d’Edgar Rudas del Movimiento de pobladores ypobladoras, instrument de lluita popular per la revolució urbana que articula la lluita dels habitants dels barris i del Campamento de Pioneros que se centra a les famílies sense sostre. Es defineixen com un bloc de classes populars pel dret a la ciutat, en contra de les relacions mercantils dins la producció urbana i per la construcció del socialisme.

I d’en Toni Tallada de 500×20, organització on entenen l’habitatge habitual com una necessitat vital inqüestionable i per això ha de ser un bé que quedi fora del mercat i de l’especulació.

Molt interessant l’experiència d’autogestió organitzada explicada per l’Edgar, on les famílies partint de la creació de grups de base gestionen totes les qüestions necessàries, i de manera assembleària, la construcció i conservació de les seves pròpies cases i comunitats. Amb autogovern, autoproducció i ideologia, són una alternativa popular al model de producció capitalista.

Juntament amb en Toni reflexionem sobre la sobreproducció del capitalisme, el paper de l’administració en tot això i el paper que es fa amb les famílies, aconseguint transformar un problema entès com a individual com a quelcom col·lectiu. Per totes les que estigueu interessades a conèixer de mes a prop aquest procés al barri de la Vega a Caracas, la Brigada Alí Primera n’és una opció.

http://itacappcc.cat/tag/venecuela-brigada-catalana-venecolana-ali-primera/

CAM01031

Back To Top