skip to Main Content
cp3voltesrebel@gmail.com Passeig d'Urrutia, 125

Colectivo Cassandra; la lluita per la dignitat a les presons de dones

Diumenge passat vam tenir el plaer de comptar amb Colectivo Cassandra per a un vermut al CP Tres Voltes Rebel.

Colectivo Cassandra és un col·lectiu de dones que es dediquen a la lluita per la millora de les condicions de vida a les presons i la dignitat de les (ex)convictes. Un grup que va sorgir ara ja fa prou temps i que ha anat creixent poc a poc, amb empenta. Fan una feina imprescindible.

Ens van explicar qui eren (tant el col·lectiu com elles mateixes) i seguidament vam estar xerrant sobre dones i presons. Una xerrada plena d’estadístiques alarmants i anècdotes molt emotives, plena de contingut i anàlisi polític de la situació a les presons pel que fa a dones: diferències injustes davant les presons d’homes, maternitat, sexualitat, tortura, salut… Vam reflexionar sobre com de desconegut és el món de les presons, que no deixen de ser una arma psicològica per destruïr la identitat de les preses, lluny de voler ser realment un “programa de reinserció a la societat”.

Però Colectivo Cassandra no té en ment rendir-se: continuen fermes la seva lluita, teixint xarxes amb altres dones, altres col·lectius, i tirant endavant aquells projectes que les apropin a millorar les condicions de vida a les presons per a dones.

Moltes gràcies a totes les que vau venir i, sobretot, a les dones de Colectivo Cassandra; per compartir experiències i ensenyar-nos tant i per seguir endavant amb la vostra lluita. Podeu comptar amb nosaltres per tot el que calgui, teniu el nostre ple suport.

IMG_20160715_183609660-1

Podeu trobar aquest llibre i altres sobre la mateixa temàtica en venta al Casal; tots els beneficis són pel Col·lectivo Cassandra

A continuació us deixem un dels poemes que es van llegir durant el recital, després de la xerrada:

Yo conozco tu locura porque también es la mia

Somos locas rebeldes

locas de estar vivas

locas maravillosas

estrafalarias, floridas

Ovejas negras

descarriadas sin remedio

vergüenza de la familia

piezas de seda fina

amazonas del asfalto

guerrilleras de la vida

Locas de mil edades

llenas de rabia y gritos

buscadoras de verdades

locas fuertes

poderosas

locas tiernas

vulnerables

Cada día una batalla

una norma que rompemos

un milagro que creamos

para poder seguir siendo

Locas solas

tristes

plenas

Mujeres locas, intensas

locas mujeres ciertas.

Rosa Maria Roffiel

 

Back To Top