skip to Main Content
cp3voltesrebel@gmail.com Passeig d'Urrutia, 125

Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes: La lluita per l’espai públic

Hem tingut l’oportunitat de comptar amb les explicacions clares i precises del Sindicat Popular de Manters de Barcelona, molt ben representat per l’Aziz Faye, acompanyat de Rosa.
Ens ha explicat molt objectivament la situació d’aquest col·lectiu de treballadors ambulants. Si bé és veritat que sempre hi ha hagut venedors ambulats migrats, ara estan perseguits discriminadament i criminalitzats per la pressió de la Barcelona turística, on no tenen cabuda venedors ambulants ni migrants que no s’ajustin al look que els grans comerços volen oferir amb el recolzament de les institucions i la policia.
Demanen poder desenvolupar aquest treball mentre arribi un de debò. Per a això necessiten i demanen a l’Ajuntament el Permís de Residència, imprescindible per accedir al mercat de treball i impossible tramitar davant una multa o detenció. Si bé és veritat que darrerament l’ajuntament ha fet un pas, després els acords no s’acaben cumplint. Per exemple, oferint-los un ampli nombre de cursos de formació amb possibilitat de accés a l’oferta laboral, en realitat el número es va reduir a tan sols 5 persones.
Ens expliquen com estan patint pression, trasllats i fortes reduccions de zona de venda, expropiació massiva de les seves pertinences i provocacions violentes per part de la policia, a fi de provocar confrontació i conflictes i desacreditar-los davant l’opinió pública. Finalment la policia va aconseguir unes imatges que, manipulades, pretenen revel·lar la suposada “violència” d’aquest col·lectiu, acabant amb l’empresonament de Sidil, membre del Sindicato.
Contesten diferents preguntes i surten les següents reflexions:
– Neguen la competència vers als petits comerços, aquesta recau a les grans superfícies.
– Neguen la pertinença a cap Mafia, en tot cas són l’ultimo eslavó d’un procés de comerç on tots ens arriba de forma “legal”.
– Ha estat imprescindible el recolzament rebut des de l’Espai del Immigrant i la formalització el col·lectiu com a sindicat per fer-se més visible i fort..
Des del Casal Tres Voltes Rebel, els oferim el nostre espai i el nostre recolzament.
Perquè “SOBREVIVIR NO ES DELITO” i abans de tot són treballadors, també és la nostra, la mateixa lluita.
unnamed
20160712_194732.jpg
Back To Top