skip to Main Content
cp3voltesrebel@gmail.com Passeig d'Urrutia, 125

Xerrada: Cas del Lluc Valverde i Violències policials

El passat divendres 28 d’octubre va tenir lloc al Casal una xerrada sobre el cas repressiu d’en Lluc Valverde i les violències policials.

Amb l’enllaç de Joana Voisin, col·laboradora de La Directa a París, i l’ajuda d’un vídeo narratiu pel propi Lluc ens va ser explicat el seu cas: El passat mes d’abril, mentre participava en una convocatòria de Nuit Debout, Lluc Valverde va ser apallissat i tancat durant més de 60h a la comissaria de París amb constants maltractaments físics i psicològics. La causa? Se l’acusava d’haver tirat objectes durant la manifestació, ferit una noia i rebel·lar-se contra les autoritats policials. Un primer judici el va declarar culpable dels fets el 8 de Juliol tot i no tenir cap prova: només es va tenir en compte els testimonis dels policies i la noia ferida no el va reconèixer com el seu agressor. La condemna és d’un any de presó i de 11.000€ d’indemnització. Una vegada més veiem com les forces policials, forces repressores de l’Estat, busquen culpables d’accions legítimes i com companys són condemnats injustament, exercint d’aquesta manera, clarament, una repressió ideològica.

A continuació, els companys membres de Défense Collective Place de la République, de París, ens van explicar com viuen i com s’enfronten a la repressió els moviments socials francesos. Amb l’ajuda de la traducció de la Joana, ens van explicar primer com funciona legalment l’Estat francès pel que fa a lleis que afectin la movilització i/o militància i com funciona el sistema judicial. Com era d’esperar, vam escoltar un seguit de lleis repressives però, encara més xocant i alhora predecible, com el sistema judicial està fet a mida per castigar la movilització i criminalitzar-la de manera injusta. També vam escoltar un seguit d’explicacions sobre l’armament policial (militar) de la policia francesa. Per últim ens van explicar com funciona el seu col·lectiu, quins objectius té, com s’organitzen…

A continuació Rereguarda en Moviment i Défense Collective Place de la République van fer un intercanvi d’experiències i estratègies d’allò més enriquidor.

Com a Casal estem molt contentes d’haver acollit una jornada com aquesta. D’una banda, trobem bàsic fer difusió dels casos repressius i fer-los col·lectius; doncs són de totes, ja que no condemnen a una companya: condemnen les nostres idees, la nostra lluita. D’altra banda, ens va semblar molt interessant el contingut de la xerrada i, sobretot, l’intercanvi entre dos moviments antirepressius; és important formar-nos en aquesta matèria i intercanviar experiències per continuar construint una lluita contra la repressió.

Agraïm molt la feina a la Joana Voisin, i a les companyes de Défense Collective Place de la République i Rereguarda en Moviment.

La solidaritat és la nostra millor arma.

foto-lrereguarda

Back To Top