skip to Main Content
cp3voltesrebel@gmail.com Passeig d'Urrutia, 125

Crònica del Taller “Gènere i Classe”

El diumenge dia 12 de març es va celebrar al Casal Popular Tres Voltes Rebel el taller “Gènere i Classe”, organitzat per Corrent Roig, a càrrec de la Marina Morante, membre del casal i del nucli de Corrent Roig de Nou Barris. Van assistir un total de 43 persones, principalment joves.

El taller, que tenia com a guia el llibre de la llatinoamericana Cecília Toledo “Género y Clase”, va constar de tres parts diferenciades. En primer lloc, es van definir, mitjançant dinàmiques, els conceptes d’opressió i explotació, endinsant-se en la seva relació. Arran diversos gràfics, imatges històriques i estadístiques vam veure  que més explotació implica més opressió i que, a grans trets, l’opressió troba arrel en les condicions materials de l’ésser humà: són més fluixes o més fortes segons avancen o retrocedeixen les forces productives i les relacions entre les persones, a més de les necessitats concretes del sistema capitalista en aquell moment històric.

En segon lloc, vam aprofundir en el debat d’”idealisme o materialisme”, prenent com a eix central les nostres relacions sexuals i emocionals quotidianes. Amb aquesta dinàmica vam veure com els vicis del sistema capitalista i la propietat privada penetren directament en les nostres relacions, i la necessitat de desfer-nos-en per construir-ne de lliures. Per últim, vam analitzar i, literalment, estripar les polítiques de la ONU entorn les dones, entenent que sota l’eslògan “Igualtat és negoci”, les dones treballadores no hi trobaríem allà una alternativa de classe que combati totes les opressions que vivim.

Per concloure el taller, les dones del grup de teatre “Lucha Mujer Poética” van representar-nos un tastet de la seva obra, també elaborada per l’artista i revolucionària Cecília Toledo. Elles van acabar demostrant-nos que doblement oprimides, doblement revolucionàries!

 

 

 

 

Back To Top