skip to Main Content
cp3voltesrebel@gmail.com Passeig d'Urrutia, 125

“El sistema de pensions està greument ferit”

Gràcies a la feina de recerca, estudi i difusió del Miguel Arenas, hem pogut verificar amb dades reals i plausibles com per a les dones és més difícil que per als homes (encara més) accedir i romandre al mercat laboral. Aquest fet condiciona les pensions.
Es parla sovint de la llei Orgànica 3/2007, però aquesta, només maquilla la situació per a la igualtat efectiva que per justícia seria desitjable. El mateix passa amb el coeficient de parcialitat del 2013 o amb el complement de maternitat; són mesures que faciliten l’accés a la pensió, però amb un resultat econòmic ridícul que accentuen la precarització.
Arenas, ens va presentar els exemples de casos reals on el 75% de la base reguladora donaven com a resultat dones cobrant pensions de 185 euros, 202 euros,…
Les dones estem mal pagades i pitjor cotitzades i si a sobre ets estrangera i estàs supeditada a la teva residència, la teva pensió, inevitablement serà de misèria.
Ens mostrava en una gràfica  com la cotització mitjana dels homes és de 34 anys, mentre els de les dones és de 20 anys. Això no només dona com a resultat una bretxa en les pensions bestial, sinó que ens fa adonar nos que, per exemple,  la jubilació anticipada, està només pensada per als homes perquè les dones, difícilment arribarem als anys de cotització requerits.
Ha quedat palesa durant la xerrada, una altra “curiositat”, ara referida a la incapacitat permanent. Aquesta, continua basada en el sistema de graus de Franco, que fa que les dones hàgim d’acreditar un plus de malaltia perquè es considera que les ” nostres feines”, no impliquen un esforç físic com en el cas de les “feines masculines”.
La Reforma només busca la precarització del sistema. Les pensions no són ni dignes ni suficients i perjudiquen greument a les dones.I avui, en tots els debats, es posa l’accent en qüestions alienes a aquesta discriminació.
S’han plantejat algunes propostes com ara equiparar les pensions mínimes amb l’SMI; augmentar la pensió de viudetat; reduir els impostos indirectes; augmentar les cotitzacions a la Seguretat social (part de l’empresa) i, molt important, eliminar les barreres que impedeixen a les dones accedir al mercat laboral.
Agrair li al Miguel la feina feta i l’esforç de difondre-la, sabem que no ha estat fàcil fer aquest estudi estadístic donada la dificultat de trobar dades publicades o recollides.
Us deixem l’enllaç on podeu trobar tant el power point fet per ell com altres continguts i informacions d’interès.

http://miguelonarenas.blogspot.com.es/

Back To Top