skip to Main Content
cp3voltesrebel@gmail.com Passeig d'Urrutia, 125

Crònica d’Alternatives a la Industria Textil

El passat divendres 9 de juny el Tres Voltes Rebel va tenir el luxe d’organitzar un acte per plantejar Alternatives a la Indústria tèxtil.

L’acte va començar amb la projecció d’un documental rodat a Filipines, titulat The Voice of Workers. Aquest documental, produït per Bubalus.org i amb la col·laboració de SETEM, donava a conèixer la situació de les treballadores del tèxtil i de l’electrònica a Filipines i mostrava la creació i la mobilització d’un sindicat de treballadors i treballadores per reivindicar millores en les seves condicions laborals.

Tot seguit, es va projectar Un preu Massa alt, produït per No Dust Films. Aquest segon documental relatava la història de dues treballadores del sector tèxtil confinades a les fàbriques de zones rurals de la Índia. Aquest documental forma part de la campanya Roba Neta, que bàsicament es dedica a millorar les condicions de persones treballadores de la indústria global de la confecció.

 

Després d’ambdues projeccions es va generar un debat molt interessant amb els productors dels documentals. Es van aportar reflexions sobre la responsabilitat que tenim com a consumidores, sobre les diferents experiències que les participants havien viscut als diversos països i també relatives als mecanismes de pressió que tenim des dels països del nord global per pressionar per canviar les condicions de vida i de treball de la indústria tèxtil.

Per concloure l’acte, es van presentar el col·lectius Som de Barri i KLEM, dos projectes generats al districte, que tenen com a missió donar una segona vida a la roba que no es fa servir a través del reciclatge i la costumització, i a més a més, també pretenen generar llocs de feina dignes.

Va ser un acte molt participat, d’una gran qualitat de ponències així com d’intervencions del públic i esperem que l’hagueu gaudit tant com nosaltres!

Back To Top