skip to Main Content
cp3voltesrebel@gmail.com Passeig d'Urrutia, 125

MARIDATGE DE VINS DASCAVIVES AL CASAL POPULAR TRES VOLTES REBEL

El passat dia 2 de març, vam organitzar des de “El Llevat” al casal un maridatge amb una gran assistència de 35 persones i comptant amb la presència des de Valls del Josep Dasca, del celler Dasca Vives que fan vins, mosts i olis. Vam donar a conèixer el casal a totes les assistents, explicant l’activitat i els diferents col.lectius que convivim a l’espai.

Durant el maridatge, ens van explicar que aquest celler a l’Alt Camp és hereu d’una sàvia cultura agrícola i pagesa molt arrelada que avui manté el seu protagonisme en el paisatge de conreus i marges de pedra seca.
Treballen en 6 finques situades al voltant de Valls, que ocupen un total de 15 hectàrees. Cultivem de manera agro ecològica i seguint criteris bio dinàmics en vinya, oliveres, ametllers i avellaners. També tenim farratge, garrofers, horta i fruiters per a l’autoconsum.

En els cultius, la premissa que tenen en compte és el respecte al medi natural. Intentant conservar i augmentar la biodiversitat de les diferents espècies vegetals i de fauna, i en el cas de la vinya respectant els microorganismes que duran a terme la fermentació. Intervenint al mínim la terra, deixant cobertes de vegetació espontània i incorporem al sòl les restes de poda.

En aquest procés treballen segons els criteris de la biodinàmica: seguim els ritmes del calendari biodinàmic, amb el concepte de la naturalesa com a tot el macrocosmos i apliquem els diferents preparats a base de minerals, plantes i adobs d’animals amb l’objectiu de revitalitzar el sòl, les plantes i també les persones que se n’alimenten. Fan la collita en el punt òptim de maduració dels fruits. La verema la realitzen de forma manual, en caixes de 20 quilos i això els permet seleccionar bé els raïms.

Durant l’activitat vam tastar al principi un vi escumós, (té aquesta denominació perquè està fora de la D.O. dels caves) vam seguia amb dos vins blancs (el primer de varietats Macabeu i Vinyater de sabor més lleuger i el segon de varietat cartoixà més intens). A continuació vam tastar 2 vins negres, el primer un jove de les varietats Ull de Llebre i Merlot. molt adient per menjars pocs copiosos i vam finalitzar l’acte amb un vi força potent per menjars copiosos amb 12 mesos de criança en botes de roure francès de les varietats Ull de llebre i Merlot.

Tot aquests vins acompanyats de diversos embotits i formatges. Va també poder tastar l’oli verge d’olives arbequines, del propi celler. Com no podia ser d’altra manera, les 15 ampolles de vins i la d’oli es van acabar, tenint tots els productes una gran acceptació entre els assistents.

Volem agrair al Casal la cessió de l’espai, així com al Josep i a les 35 persones assistents la seva presència, pel que valorem un gran èxit aquesta activitat i esperant que comporti en els propers dies l’ampliació de sòcies tant de “El llevat” com del Casal.

Back To Top