skip to Main Content
cp3voltesrebel@gmail.com Passeig d'Urrutia, 125

Comunicat del Casal en relació a la rectificació pública de 6 de les entitats de la Federació Transforma Porta

Resposta d’agraïment i reconeixement del Casal Popular 3 Voltes Rebel al comunicat

El passat 19 de juny es publicava a la web de l’Ateneu la Bòbila de Porta un comunicat en nom de la Federació d’entitats TRANSFORMA PORTA, encarregada de la gestió del mateix. Aquest comunicat pretenia donar a entendre el “consens” de la Federació en relació als vincles que es volien tenir amb la Xarxa de Suport del mateix barri.

Sense entrar a valorar la relació que pot tenir el conjunt d’entitats del barri de Porta amb la Xarxa, el que ens sobta del comunicat com a col·lectiu de Nou Barris és que, de manera injustificada, s’han fet públiques unes afirmacions sobre el Casal Popular 3 Voltes Rebel sense cap sentit i amb el que sembla una intenció clara de generar malestar entre diferents espais de treball comunitari del Districte. No arribem a entendre com públicament una entitat considerada veïna i amiga ha difamat sobre la relació que es manté com a Casal amb la Xarxa de Suport de Porta. Concretament es publica:

“LA XARXA DE SUPORT DE PORTA, PROJECTE DE L’AVV, PERÒ QUE EN REALITAT ESTÀ SOTA EL CONTROL POLÍTIC I ECONÒMIC DEL CASAL POPULAR DEL PASSEIG URRUTIA I SUPOSA UNA INTROMISSIÓ SENSE SENTIT EN UNA ENTITAT DE CARÀCTER SOCIAL Y DE GESTIÓ COMUNIT RIA COM EQUIPAMENT MUNICIPAL”

De nou, no podem més que rebutjar rotundament aquesta afirmació.

Prèviament ja havíem rebut diferents informacions que aquest rumor s’estava escampant entre entitats i persones properes, sent aquestes poc conscients dels impactes negatius que publicar i difondre aquest missatge demagògic podia tenir sobre la cohesió de les relacions entre el Casal Popular i la Federació Transforma Porta. Tot i els diferents contactes realitzats per tal de parlar de la qüestió, les argumentacions necessàries per mirar de repondre els possibles dubtes, i la evident negativa de corregir aquestes informacions publicades (encara està publicat la nota al web de l’Ateneu la Bòbila), es va procedir a comunicar per vies oficials la voluntat ferma de “netejar” el nom del Casal.

És en aquest moment on una gran majoria d’entitats que composen la Federació Transforma Porta (6 de les 9 que la conformen) es van desmarcar públicament de les declaracions fetes al web en nom de totes elles:

“Les entitats Porta Cultural, Associació Juvenil Sociocultural de Porta-Sòller (Casal de Joves de Porta), Agrupament Scout Creu del Sud, Associació de Famílies per la Salut Mental de Nou Barris (AFEM), Banc Solidari de Material Ortopèdic (BSMO) i el Grup de Dones de Porta (Dones Portenyes) no sols ens volem desmarcar de l’acord publicat en nom de la Federació Transforma Porta el 19 de juny de 2020 al web de l’Ateneu la Bòbila, que només va ser recolzat per dues de les 9 entitats que formen part de la Federació, si no que volem desmentir rotundament les declaracions d’aquest escrit, on s’afirma que el Casal Popular del Passeig Urrutia (Casal Popular Tres Voltes Rebel en realitat) controla política i econòmicament la Xarxa de Suport de Porta (XSP) i que, per això, es deixa de donar suport al projecte, a més de bloquejar qualsevol suport que es pugui oferir des de l’Ateneu la Bòbila (Casal de Barri de l’Ajuntament de Barcelona de gestió comunitària).” [Signat per les entitats el dia 10 d’agost i Publicat al web de les Dones Portenyes el dia 6 de setembre]

És la nostra prioritat agrair a aquest conjunt d’entitats l’esforç de comprensió i empatia que han fet a l’hora de comunicar el seu parer, i alhora volem expressar la voluntat del Casal Popular 3 Voltes Rebel de seguir fent xarxa, d’agermanar-nos en moviments i lluites compartides, de respectar les estructures de participació de cada territori i, sobretot, de no defallir en la construcció d’uns barris més dignes i solidaris, tal com fan les respectives Xarxes de Suport i molts altres projectes del Districte.

Però no podem deixar córrer que al web de l’Ateneu la Bòbila continúa publicat un comunicat on es fa referència al nostre Casal en uns termes que no ens agrada, i que no fa honor a la relació que hem tingut històricament i que volem seguir mantenint. Per aquest motiu demanem que es retiri el comunicat i es publiqui una rectificació a la mateixa web en la línia que han fet les 6 entitats de la Federació que comentàvem.

Back To Top