El Casal

Què és el Casal Popular 3 Voltes Rebel?

  • Un casal popular i autogestionat, amb voluntat de transformar la realitat que vivim.
  • Un espai de trobada i cooperació on conviure, créixer i participar.
  • Un projecte arrelat al territori que pretén teixir xarxa i comunitat entre persones i amb l’entorn.
  • Un lloc reivindicatiu on generar acció col·lectiva pels drets de les oprimides; com a classe, gènere, orientació sexual o procedència.
  • Una xarxa que aposta pel feminisme, la vida i l’abolició del patriarcat.
  • Una zona antifeixista amb ferm compromís d’erradicar el discurs de l’odi i la discriminació.
  • Un local d’oci no mercantilitzat on la vida passa per davant del capital.
  • Una xarxa intergeneracional que garantim i mantenim nosaltres mateixes amb el treball i esforç cooperatiu.
  • Un casal de totes i per totes, on només faltes tu. Perquè entre totes fem possible aquest projecte. Entre totes sumem i som 3 Voltes.

El Casal Popular 3 Voltes Rebel és un projecte que pensa en la globalitat, alhora que actua sobre el fet concret, real, tangible! És un espai de trobada per reforçar llaços entre el veïnat i compartir inquietuds, qüestionaments, mobilitzacions i motivacions.

El 3 Voltes és gestionat per una Assemblea que es reuneix al mateix casal cada dimecres a les 18.30 h. Tota participació en el projecte és benvinguda, sigui de forma participativa o per via econòmica. No depenem de (ni políticament ni econòmicament) de cap administració, ni de cap empresa, sinó de la mateixa gent implicada en el projecte. Pensem que aquesta és l’expressió més genuïna de l’autogestió i l’esperit col·lectiu.

La vida del 3 Voltes la conformen les sòcies i socis, col·lectius i tot un entorn veïnal. La nostra programació contempla activitats (debats, cinefòrums, conferències, concerts, recitals culturals, etc.), tallers i reunions. Dins d’una lògica i dinàmica de compartir i d’aprenentatge col·lectiu, oferim un espai on generar respostes a les problemàtiques socials i donar cabuda a les demandes reivindicatives de justícia social.

Atur, desnonaments, precarietat i dèficit dels serveis públics, són alguns dels elements que es perpetuen dia a dia en la nostra ciutat, i que afecten especialment la realitat de Nou Barris, un districte de classe treballadora amb orígens i història en les lluites obreres i socials.

Seria ingenu o enganyós afirmar que un projecte pot capgirar les coses de la nit al dia. Tot i això, apostem per revertir les opressions que vivim, per això et convidem a unir-te a nosaltres per avançar cap a una realitat més digna i justa.

La quotidianitat actual és molt complexa. Moltes vivim lligades a preocupacions econòmiques, d’habitatge i/o laborals. El nostre repte és generar una xarxa d’empoderament i suport mutu, potenciant la consciència, l’organització i la solidaritat veïnal.

Com a feministes, posem la vida al centre i apostem per l’erradicació del patriarcat. Fem costat i compartim les diferents lluites socials i expressem la nostra solidaritat amb les iniciatives antirepressives. Som antifeixistes i defensem els espais de gestió col·lectiva i les xarxes d’economia social i solidària. Entenem que per un barri digne, cal organització i teixir vincles de solidaritat. Entre totes sumem. Tens les portes obertes d’aquest nou espai de llibertat al barri, perquè les traspassis i segueixis aprenent, ensenyant, debatent i transformant amb nosaltres.