Col·lectius

Al Casal Popular 3 Voltes Rebel, hi participen diferents col·lectius, us els presentem a continuació.

Si com a col·lectiu voleu passar a formar part del Casal, no dubteu en contactar amb nosaltres a cp3voltesrebel@gmail.com o presencialment en horari d’obertura al Casal.


Arran Nou Barris

Arran neix el juliol de 2012 de la unió de Maulets, la CAJEI i diversos col·lectius locals amb la ferma voluntat d’organitzar i mobilitzar tot el jovent independentista i revolucionari en una sola organització de joves de l’Esquerra Independentista.

Des d’ARRAN treballem per construir, des de les nostres viles un futur digne per al jovent del nostre poble. Per aconseguir-ho organitzem la nostra lluita al voltant de tres eixos principals:
– La nostra emancipació nacional dels Països Catalans per així construir un país al servei del poble treballador català.
– Reivindiquem la necessitat d’acabar amb el sistema capitalista i la seva injustícia mundial; per això apostem per la construcció del socialisme.
– La destrucció del sistema cis-hetero-patriarcal, apostant pel feminisme i l’alliberament sexual i de gènere.

Treballem per l’antiracisme i l’antifeixisme, la lluita ecologista, per un habitatge i treball dignes, la lluita antifeixista i antiracista, per l’educació pública i popular i la solidaritat internacionalista.

Als països Catalans, el jovent seguem ARRAN!
Independència | Socialisme | Feminisme

Pàgina web: arran.cat
Xarxes socials: Twitter | Facebook | Instagram


Casal d’Amistat Català-Cubà

El Casal de Cuba de Barcelona neix l’any 1979 per la necessitat de contrastar l’acció agressiva i demolidora de grups d’interès que desenformen sobre la realitat d’aquest país. És un dels nombrosos casals anàlegs distribuïts arreu del territori català. En l’actualitat compta amb més de 200 socis inscrits/es (tot i que el grup promocional més actiu reuneix entre 10 i 15 persones).

Creiem en la Revolució, en el dret del poble cubà a decidir el govern i l’organització política i social que vol construir en plena sobirania popular i sense ingerències estrangeres.

Ens admira la igualtat i la justícia social que impulsen, tot i les dificultades derivades de l’hostilitat manifesta de l’imperi nord-americà, que perpetua contra l’illa un bloqueig criminal mirat a “rendir per fam i malaltia” (com ells mateixos reconeixen) i que perjudica fortament l’economia i el desenvolupament del País.

Denunciem que el bloqueig, imposat des del 1959 pels EUA contra Cuba (amb la complicitat de la dreta arreu) és un acte de guerra i un crim internacional de genocidi. Reivindiquem la restitució a Cuba del territori de Guantánamo, ocupat il·legalment per una base naval de marines nord-americans.

Impulsem campanyes destinades a donar a conèixer els avenços de la Revolució i a difondre aquella informació que la premsa del nostre sistema tergiversa amb la intenció de desprestigiar, denigrar i ensorrar el sistema cubà.

També facilitem maneres diferents d’apropar-se a Cuba i conviure amb la seva gent, mitjançant la brigada que organitza l’ICAP pel 1r de maig o la brigada José Martí per l’estiu.

En definitiva ens declarem amics de Cuba i la seva revolució perquè lluitem contra el capitalisme i per un món més just i igualitari, tant aquí a Catalunya com on sigui que la classe treballadora pateixi explotació i aspiri a la mateixa emancipació econòmica, política i social.

Pàgina web: Casal Català Cubà de Barcelona


CDR Nou Barris

El CDR Nou Barris va néixer el juliol de 2017 com assemblea en defensa del referèndum d’independència de Catalunya de l’1 d’octubre de 2017. L’objectiu era aconseguir que a Nou Barris el referèndum es pogués realitzar amb normalitat i que les veïnes apostessin per un sí de classe.

Després de guanyar el referèndum i de la gran repressió que vam patir al barri, ens vam reconvertir en el Comitè en Defensa de la República, amb l’objectiu d’aterrar el projecte de país al nostre districte i, a la vegada, construir república sense deixar a ningú enrere, convocant als desnonaments del districte, donant suport a persones migrades i a qualsevol acció o manifestació que el moviment associatiu de Nou Barris convoqui.

Xarxes socials: Twitter | Facebook | Instagram


CUP Nou Barris

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) és una organització política assembleària d’abast nacional, que s’estén arreu dels Països Catalans i que treballa per un país socialista i feminista, amb voluntat transformadora i amb la intenció de ser un espai de confluència dels moviments populars, en la lluita per l’alliberament nacional i social. La CUP és l’organització institucional de l’Esquerra Independentista.

La CUP Nou Barris és l’assemblea local de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i de les candidatures de les quals forma part, com la CUP Un nou cicle per Guanyar (Parlament de Catalunya) i la CUP Per la Ruptura (Congrés). Formem part del projecte de l’Esquerra Independentista de Nou Barris.

Pàgina web: noubarris.cup.cat | Correu electrònic: noubarris.barcelona@cup.cat
Xarxes socials: Twitter | Facebook


Endavant Nou Barris

Nucli local de Nou Barris de l’organització política de l’esquerra independentista Endavant (OSAN). Endavant (OSAN) és una organització política independentista, socialista i feminista que desplega el seu treball polític en l’àmbit nacional dels Països Catalans. La nostra organització forma part del moviment polític de l’Esquerra Independentista, agrupat i coordinat actualment en la TEI (Taula de l’Esquerra Independentista).

Per avançar cap a l’objectiu d’una república socialista i feminista dels Països Catalans lliure de tota opressió i explotació, Endavant (OSAN) aposta per la construcció d’Unitat Popular. Aquesta Unitat Popular ha de ser un subjecte polític que representi un contrapoder popular al capitalisme, al patriarcat i als estats espanyol i francès.

En aquesta línia, la nostra organització es proposa donar suport i enfortir el conjunt de lluites populars que abracen tota una diversitat de fronts i eixos: el sindicalisme combatiu, els col·lectius feministes i d’alliberament LGTBI, les plataformes per l’habitatge i els drets socials, la solidaritat antirepressiva, la defensa del territori, l’antifeixisme, la lluita institucional, per citar alguns exemples.

D’altra banda, Endavant (OSAN) també es proposa com a tasca l’elaboració d’anàlisis de conjuntura i de propostes en clau estratègica que ajudin a avançar el conjunt del moviment amb qui compartim objectius. Aquesta tasca considerem que s’ha de realitzar respectant l’autonomia de tots els agents i apostant pel treball en xarxa. També ens proposem créixer i enfortir-nos com a organització, per a poder desplegar una activitat política pròpia.

Per tant, com a nucli local ens proposem desenvolupar el treball polític que acabem de mencionar en el nostre marc d’actuació. Al Casal Popular 3 Voltes Rebel ens hi trobareu fent actes i xerrades, activitats de formació, organitzant campanyes i accions… Nou Barris té un passat i un present d’associacionisme, d’organització popular i de lluita. El seu veïnat ha lliurat moltes batalles per unes condicions de vida dignes. Entre totes farem que Nou Barris sigui Tres Voltes Rebel!

Pàgina web: endavant.org
Xarxes socials: Twitter


Esquerra Independentista de Nou Barris

L’Esquerra Independentista és una taula de coordinació d’Endavant (OSAN), la Coordinadora Obrera Sindical, l’organització juvenil ARRAN, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, la Candidatura d’Unitat Popular i l’organització antirepressiva Alerta Solidària. Aquesta taula té rèplica a la ciutat de Barcelona, amb totes les territorials de les organitzacions, sota el nom d’Esquerra Independentista del Barcelonès.

A Nou Barris, ARRAN Nou Barris, la CUP Capgirem Nou Barris, Endavant Nou Barris i els nuclis del SEPC als instituts del districte ens coordinem a l’Esquerra Independentista de Nou Barris per lluitar per un Nou Barris i uns Països Catalans feministes i socialistes.

Correu electrònic: ei9b@capgirembcn.cat
Xarxes socials: Twitter | Facebook | Instagram


El Llevat de Nou Barris

La Cooperativa de consum ecològic “El Llevat” és una cooperativa de consum agroecològic que neix el 2009 al districte de Nou Barris i actualment està formada per més de noranta unitats domèstiques arreu Barcelona. Comptem amb 3 punts de recollida de cistelles ubicats a Nou Barris, Sant Andreu i la Vila de Gràcia.

El nostre projecte té com a objectius apropar a la població barcelonina producte ecològic, de comerç just i de proximitat. També volem fomentar el consum responsable, crític, de proximitat, amb criteris socials i laborals dignes i la difusió de la conscienciació mediambiental.

Som un projecte d’autoocupació, fomentem el cooperativisme i treballem en i per fer xarxa de consum alternatiu a Barcelona.

Pàgina web: llevat.org
Xarxes socials: Twitter | Facebook


Nou Barris LGBTI

Col·lectiu que agrupa a persones LGBTI de diverses sensibilitats, però amb una idea comuna de lluita contra el cisheteropatriarcat i el capitalisme, des de la base i el transfeminisme.

Nou Barris LGBTI és l’entitat organitzadora de l’Orgull de Classe, iniciativa per crear un espai alternatiu de celebració del 28J, dia de l’alliberament LGBTI, com un clar contrapunt al capitalista Pride, i que se celebra des de 2018 a Nou Barris.

Correu electrònic: noubarrislgbti@gmail.com
Xarxes socials: Twitter | Facebook | Instagram


Partit Revolucionari de les i els Treballadors

Som una organització comunista, ja que entenem que el capitalisme és un sistema injust i malgastador on la classe obrera, la part de la població que ho produïm tot i ens vam quedar amb el just per viure el dia a dia, podem i hem de treure’ns de sobre a l’elit empresarial que, arribats a aquest punt de la Història, es dedica bàsicament a aprofitar-se de la feina aliena per fer cada vegada més grans els seus negocis i fortunes, robant així la nostra qualitat de vida que va a parar a les seves butxaques. Així, la classe obrera, al costat de la resta de la població treballadora, podríem reorganitzar l’economia i construir un Estat nou al servei dels interessos majoritaris de la població mitjançant el poder obrer, garantint així el progrés social: un sistema Socialista.

La burgesia no regalarà el que considera ‘seu’: els mitjans i els beneficis fruit de l’esforç de la classe treballadora en el seu conjunt. Al seu torn, tota l’administració i els cossos de repressió, o sigui l’Estat “democràtic”, està construït en última instància per garantir la sostenibilitat d’aquest sistema econòmic, d’aquesta propietat privada dels mitjans de producció. Per tant, a la classe obrera no ens deixen més alternativa que preparar-nos per organitzar un moviment revolucionari capaç de transformar la societat.

Però no podem confiar-nos i pensar que tot l’aparell polític, burocràtic i repressiu, que compta amb els servidors més preparats dels empresaris, va cedir davant d’un moviment espontani o un esclat social momentani. Per això aspirem a construir un Partit polític que, estant arrelat a la classe obrera i sent referent de la població tant pel seu esforç en la lluita social com per la seva claredat a l’hora d’analitzar, planificar i explicar, organitzi tots els passos necessaris perquè tot això sigui possible.

Avui en dia, cap organització comunista de les existents al nostre país complim amb aquestes característiques. Pel que, des de les nostres humils possibilitats, i com el nostre principal objectiu, treballem activament per construir aquest Partit, el Partit Comunista, a través de la formació teòrica i pràctica, l’estructuració segons una disciplina conscient i el centralisme democràtic, la planificació política i la professionalització, l’agitació i la propaganda, així com lluitant al costat de la resta de la classe obrera en el si dels seus conflictes quotidians, especialment des del sindicalisme obrer, estudiantil i els col·lectius feministes.

Pàgina web: somosrevolucion.es | Correu electrònic: contacto@somosrevolucion.es
Xarxes socials: Twitter | Facebook | Instagram | YouTube


Sindicat Co.Bas

El Sindicat de Comissions de Base (Co.Bas), és un sindicat de classe, assembleari, participatiu, amb independència econòmica dels poders públics i privats, de lluita i confrontació amb el sistema, on són els treballadors els que prenen les decisions, i no una “cúpula” sindical.

La democràcia participativa és la part fonamental del projecte sindical. Per això, en l’acció sindical, la decisió correspon als afiliats.

Pàgina web: cobas.cat | Correu electrònic: info@cobas.cat
Xarxes socials: Twitter | Facebook | YouTube


Sindicat d’Habitatge de Nou Barris

El sindicat d’habitatge celebra les seves assemblees obertes setmanalment al Casale els dimecres a dos quarts de set de la tarda. Les acollides de nous casos es fan el mateix dimecres a dos quarts de sis.

Pàgina web: sindicathabitatge9b.org | Correu electrònic: habitatge9b@gmail.com
Xarxes socials: Twitter | Facebook | Instagram


Solidaritat Perifèrica

Solidaritat Perifèrica es el grup de suport a les companyes represaliades per defensar els nostres drets i llibertats com a classe i poble.

El col·lectiu gestiona actualment diversos casos de repressió contra el moviment independentista, com #ObrimCaminsLlibertat, on tres companyes estan imputades per la Vaga General del 8 de novembre, contra el moviment antifeixista i el moviment contra els desnonaments.

Des de la perifèria: Nou Barris Combatiu!

Pàgina web: solidaritatperiferica.cat | Correu electrònic: solidaritatperiferica@gmail.com
Xarxes socials: Twitter | Facebook | Instagram


Xarxa Roja

Treballem per bastir un poder popular, antipatriarcal i amb autoorganització del poble treballador per posar els recursos i mitjans de producció al servei de la majoria social i respecte a la Natura. Cal el Socialisme i no s’hi pot arribar reformant el capitalisme sinó destruint-lo. Contra la Constitució monàrquica i el Règim del 78: autodeterminació i República pels pobles de l’Estat. Per la construcció del moviment obrer amb democràcia de base, contra les burocràcies sindicals i suport solidari a totes les lluites, incloses les persones migrants. Pel feminisme de classe que requereix incorporar al moviment obrer i revolucionari el sentit antipatriarcal per superar tota opressió. Per l’antiimperialisme, sortida de la UE i de l’OTAN, solidaritat amb el poble palestí i tots els pobles agredits o amenaçats per l’imperialisme (Cuba, Veneçuela, Corea del Nord…). Per la superació de la crisi del moviment comunista, integració dels diferents corrents marxistes en una praxi comuna i un debat obert pel balanç de la societat i de la història que ajudi a superar divisions i errors del passat.

Pàgina web: xarxaroja.cat | Correu electrònic: barcelona@redroja.net
Xarxes socials: Twitter | Facebook | YouTube